Selasa, 5 April 2011

Bukit Broga

wa!!!

nama cam gah...Gah sangAt ker bukit BrogA ni???

hahahah....

alhamdulillah...4/4/11 yang lepas, saya berpeluang mengikuti program JANNAH "Eksplorasi Bukit Broga 2011"

bukit broga ni terletak di Semenyih, kalau tak salah saya, Dr. SMS merakamkan gambar perkahwinan dia di atas bukit ni...




bagi pendapat saya, aktiviti pendakian ke bukit broga ni memang best dan sangat mencabar...sampai je kat atas tu, Ya Allah! tenangnya jiwa dengan udara pagi yang segar, angin yang bertiup lembut, suasana yang tenang dan menghijaukan & dapat melihat pemandangan alam atas & bawah yang menarik. rasa puas dalam diri. "Disyorkan kepada sesiapa yang sering stress untuk melakukan aktiviti ini."

namun, di sini ada juga kekurangannya..."sikit jer,hhuhuhu"

1)keselamatan kurang -tidak ada tali keselamatan..

."nak naik memang la best..bila nak turun...adoi..gayat la pulak..tempat ni memang agak curam sikit"






""nampak x jalan nak ke atas tu? curamkan bila nak turun."



2)tiada tandas-

"kalau aktiviti macam ni, memang kita selalu minum air...hauskan!!! tapi ketahui la anda apabila sudah berada di atas ...tiada tandas untuk melepaskan hajat...hahaha...tapi takpe...kita sabar.... maka turun la bawah...sampai je kat bawah....jumpa tandas...tapi kotor la...ayor pun takde..cam mana!!!!....xpe kita sabar lagi...jalan-jalan depan akhirnya jumpa la "Ladang Arnab"...comeinye dengar...tanya tuan ladang tu...boleh tumpang tandas tak? haiya!! ini bukan tandas public la..kalau you nak masuk..bayar RM5...nanti you boleh masuk tandas and round-round kat sini....adoi...tak tahan punya pasal...RM5 pun RM5 la...

hanya dua ini sahaja kekurangan yang saya dapat listkan...apa-apa pun...program ini memang best!!!!

syukran JANNAH kerana menganjurkannya.








di atas Bukit Broga




"Eksplorasi Bukit Broga 2011"


di Ladang Arnab "tapi x nak amik gambar ngan arnab, amik ngan kuda..kudaku gagah berani..heheh"


.

rakan-rakan AQSO

1 ulasan: